YAYINLAR

HANIMLAR, KENDİMİZİ İYİ HİSSETMEK İÇİN 15 MADDE ;

























1 – Kendiniz için  zaman  ayırın: En azından 30 dk. Size özel kaliteli  zamanı  hak ediyorsunuz.

2-  Alkali Su Hazırlayın : En sevdiğiniz  meyveden ve birkaç limon dilimlerinden hazırlayacağınız suyu gün içinde masanızdan eksik etmeyin. Gün içinde içeceğiniz bu su size ferahlık ve zindelik verecektir.

Alkali Su Tarifi : Akşamdan 1 litre oda sıcaklığındaki suya sevdiğiniz bir meyveyi ve limon dilimlerini ekleyip sabaha kadar oda sıcaklığında bekletiniz. ( Taze nane, Tarçın çubuğu vs. farklı tatlarda ekleyebilirsiniz.

3-  Rahtalatıcı bir banyo: Gün sonunda yorgunluğunuzu alacak aromatik yağlarla hazırlanmış bir banyo gibisi yok….

4- Farklı Lezzetler Keşfedin : Restaurantların dünya futfağından farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Bütçeniz veya zamanınız yoksa internet harika nimetlerden biri. Biraz araştırıp farklı yöresel veya farklı ülkelerin mutfağından tarifler uygulayabilirsiniz.

 5- Kendinize bakım uygulayın: Haftada veya ayda bir kez olsun kendinize bakım uygulayın. Cildiniz,Saçınız,Vücudunuz bakımla güzelleşir dinçleşir. Maskeler , peeeling, masaj… vs. vs.

6- Çay Zamanı : Haftada bir defa birkaç nefis kurabiye veya bir parça havuçlu kek ile bir demlik çaya kim hayır diyebilir ki! Size ait zaman diliminde

7- Kendinize hediye alın: Küçük veya büyük nasıl uygun olursa kendiniz için hediye alın ve bunu paketleyin. İnanın çok keyif verici oluyor… Tecrübemden onaylı J  

8- Akşam yemeklerini hafifletin : Akşam yemeğinizi saat 20:00’da sonlandırmalısınız. Hafif ve besleyici yemekleri tercih ederseniz mutlu uyursunuz.
Örnek : 1 porsiyon çorba, 1 porsiyon et yemeği ve sebze yemeği , salata , 1 br. Ayran.

9- Rahatlayın: Namaz, Rabıta, Zikir, Meditasyon, Yoga  hangisini isterseniz en az 5 dk.  Uygulayarak rahatlayın. İşe gitmeden önce, ev işlerinize başlamadan önce , uyumadan önce  ne zaman isterseniz…. Sizi tutan yok J RELAX

10- Uyumadan önce sıcak birşeyler içmek istediniz : Papatya çayı , Melisa çayı, tarçınlı ılık süt, zencefil-zerdeçal-tarçın karışımlı ayran. Kesinlikle bunlardan birini denemelisiniz. Benim favori içeceklerim ; papatya çayı ve tarçınlı ılık süt.

11- Kitap Okuyun : Günde 1 sayfa dahi olsa kitap okuyun.

12- Kuran okuyun : Dininiz ne olursa olsun bu güzel mukaddes kitabı mutlaka herkes okumalı. En güzel psikoloji düzeltici, en güzel kişisel gelişim bu güzel kitapta.

13- Yüyüş Yapın: Hergün yürüyün. Vaktim yok diyorsanız iş çıkışı veya işe giderken durakları uzatabiliriz.

14- İkramda bulunun: Yaptığınız yemekten veya pastadan komşularınıza da ikram edin.


15- Çocuğunuzla / Çocuklarınızla güzel vakit geçirin , güzel anısı kalsın.

Not: Bu liste çok uzar gider. Eklemek istediklerinizi yoruma yazabilirsiniz. 

Editör